Puh: 050 5959 404

Email. [email protected]

  

    Copyright © 2016 Merja Salo

 

Osoite:

Antreantie 30

13600 Hämeenlinna

Akupunktio SALOnki

Akupunktiossa tehdään ensin hoitosuunnitelma haastattelun perusteella, jonka jälkeen laitetaan ohuita kertakäyttöneuloja. Neulojen annetaan vaikuttaa hoidosta riippuen 15 - 30 min. Hoitoaika on n. tunti, ensimmäisellä kerralla kannattaa varata hieman enemmän aikaa. Akupunktiota tehdään hoitosarjoina 2 - 3 kertaa viikossa n. 3 - 10 kertaa vaivasta riippuen. Joskus jo yksikin hoitokerta voi tuoda avun, mutta yleensä 3. kerran jälkeen saadaan huomattavia tuloksia. Pitkään jatkuneissa kroonisissa sairauksissa/vaivoissa saatetaan tarvita useampi hoitosarja.

 

MITEN AKUPUNKTIO TOIMII?

Diagnoosin perusteella hoitaja laittaa neulat akupunktiopisteisiin, jotka sijaitsevat meridiaaneilla eli energiakanavilla. Meridiaanit ovat energian (qin) ja veren kulkureittejä. Kiinalaisen terveyskäsityksen mukaan ihminen pysyy terveenä niin kauan kun qitä ja verta on riittävästi ja niiden kulku on esteetöntä kehossa. Kun tämä virtaus häiriintyy, ihminen sairastuu. Akupunktiolla qin virtaus voidaan vapauttaa ja epätasapaino korjata.  

 

Esimerkiksi näihin sairauksiin voidaan usein saada apua akupunktion avulla:

Poskiontelontulehdus, paksusuolen tulehdus, mahakatarri, ummetus, ripuli, päänsärky, migreeni, huimaus,  ääreisosien tuntopuutokset, menieren tauti, yökastelu, naistenvaivat, jäätynyt olkapää, tenniskyynärpää, iskiastyyppiset kiputilat, niska- ja hartiavaivat, selkäkivut, polvivaivat, nivelrikon aiheuttamat kiputilat, masennus, kantakalvon tulehdus, levottomat jalat, unettomuus, verenpaine, stressi.

Huhtikuu 2016 073

Akupunktio

P1050285